Recomandari

Brichetele din rumeguș – soluţia optimă de încălzire a caselor din lemn rotund

brichete rumegus

Dezvoltarea tehnologiei brichetelor are potențialul de a depăși epuizarea resurselor naturale prin transformarea deșeurilor solide organice în materii prime pentru producția de căldură.

Brichetarea este folosită în gestionarea deșeurilor solide ca formă de reciclare și încorporează atât recuperarea materiilor prime, cât și manipularea ecologică a deșeurilor solide organice. Producția de brichete din rumeguș exemplifică astfel potențialul tehnologiei adecvate pentru utilizarea deșeurilor de lemn.

Cele mai bune materiale pentru brichete de înaltă presiune sunt rumegușul și alte reziduuri lemnoase, deoarece acestea conțin o proporție mare de lignină.

La nivel global, brichetele sunt promovate și preferate față de alte forme tradiționale de biomasă precum cărbunele sau lemnul de foc din cauza avantajelor de neegalat. Acestea includ printre altele și reducerea defrișărilor și a emisiilor de dioxid de carbon. Mai mult, ele ajută la rezolvarea problemei de eliminare reziduală, la minimizarea poluării aerului din interior, au o calitate constantă și o eficiență ridicată de ardere, sunt ușor de manipulat, de ambalat în saci și de transportat.

Producția de brichete salvează copacii care pot preveni eroziunea și deșertarea solului, servind ca o alternativă la arderea lemnului pentru încălzire. În plus, acestea au un impact pozitiv asupra sănătății publice, oferind un combustibil mai curat și sunt o alternativă mai bună la lemnul de foc, protejând mediul prin reducerea numărului de copaci tăiați pentru foc.

depozit Tomibena
www.tomibena.com

Poți achiziționa brichete rumeguș de la TOMIBENA, atât din depozitul din Vicovul de Sus, județul Suceava cât și online din magazinul www.tomibena.com.

Prețul unui pachet de 10 kg de brichete este de 11.99 lei, dar clienții din județul Suceava care comandă minim 3 paleți, vor plăti doar 9.99 lei/ pachet, transportul fiind GRATUIT.

Brichetele Tomibena sunt perfecte pentru cuptoare, cazane pe lemn, șemineuri, sobe. Cenușa rezultată în urma arderii lor este un fertilizator bun pentru plante, fiind foarte bogată în minerale. Brichetele au o putere calorică mai mare decât cea a lemnului și o perioadă de ardere superioară lemnului, cocsului și mangalului. După arderea lor, rămâne o cantitate minimă de cenușă, grație conținutului scăzut de apă și a densității materialului. Brichetele Tomibena au nevoie de un spațiu redus de depozitare.

PROMOTIE PANOURI SOLARE
PROMOŢIE PANOURI SOLARE

Pe lângă brichete din rumeguș, TOMIBENA mai comercializează: peleți lemn, antigel, apă demineralizată, centrale pe lemne, centrale termice cu peleți, sobe pe peleți, termoșemineuri pe peleți și panouri solare presurizate și nepresurizate care beneficiază momentan de 5% reducere.