Recomandari

Brichetele din rumeguș – soluţia optimă de încălzire a caselor din lemn rotund

Dezvoltarea tehnologiei brichetelor are potențialul de a depăși epuizarea resurselor naturale prin transformarea deșeurilor solide organice în materii prime pentru producția de căldură.

Brichetarea este folosită în gestionarea deșeurilor solide ca formă de reciclare și încorporează atât recuperarea materiilor prime, cât și manipularea ecologică a deșeurilor solide organice. Producția de brichete din rumeguș exemplifică astfel potențialul tehnologiei adecvate pentru utilizarea deșeurilor de lemn.

Cele mai bune materiale pentru brichete de înaltă presiune sunt rumegușul și alte reziduuri lemnoase, deoarece acestea conțin o proporție mare de lignină.

La nivel global, brichetele sunt promovate și preferate față de alte forme tradiționale de biomasă precum cărbunele sau lemnul de foc din cauza avantajelor de neegalat. Acestea includ printre altele și reducerea defrișărilor și a emisiilor de dioxid de carbon. Mai mult, ele ajută la rezolvarea problemei de eliminare reziduală, la minimizarea poluării aerului din interior, au o calitate constantă și o eficiență ridicată de ardere, sunt ușor de manipulat, de ambalat în saci și de transportat.

Producția de brichete salvează copacii care pot preveni eroziunea și deșertarea solului, servind ca o alternativă la arderea lemnului pentru încălzire. În plus, acestea au un impact pozitiv asupra sănătății publice, oferind un combustibil mai curat și sunt o alternativă mai bună la lemnul de foc, protejând mediul prin reducerea numărului de copaci tăiați pentru foc.

Poți achiziționa brichete rumeguș de la AGRO FURAJE IND, atât din depozitul din Suceava, județul Suceava cât și online din magazinul www.agrofuraje.ro.

Brichetele sunt perfecte pentru cuptoare, cazane pe lemn, șemineuri, sobe. Cenușa rezultată în urma arderii lor este un fertilizator bun pentru plante, fiind foarte bogată în minerale. Brichetele au o putere calorică mai mare decât cea a lemnului și o perioadă de ardere superioară lemnului, cocsului și mangalului. După arderea lor, rămâne o cantitate minimă de cenușă, grație conținutului scăzut de apă și a densității materialului. Brichetele au nevoie de un spațiu redus de depozitare.

Recomandari

Recomandăm un acoperiş rezistent din tablă tip ţiglă metalică pentru casa ta din lemn rotund

Linda Ecotil este compania din județul Suceava care furnizează acoperișuri peste așteptări și eleganță la superlativ, fiind certificată internațional ca producător de sisteme de acoperiș.

Înființată în 2005, Linda Ecotil oferă clienților produse metalice de calitate superioară la cel mai bun preț de pe piață. În momentul de față, societatea ocupă locul 2 la nivel național ca volum de vânzări în domeniul produselor pentru acoperișuri. Cifra de afaceri înregistrată în anul 2018 a fost de 63 de milioane de lei, adică 14 milioane de euro și 82 de angajați.

Compania își comercializează produsele prin intermediul punctelor proprii de vânzări din Suceava, Bacău, Iași, Roman, Botoșani, Fălticeni, prin intermediul parteneriatelor încheiate în țară cu o rețea de peste 200 de distribuitori independenți dar și prin intermediul magazinului online LindaShop.ro

În cadrul magazinului se comercializează atât sisteme pentru acoperișuri cât și sisteme pentru garduri. Astfel, este mult mai ușor să ai acces la produsele companiei, la doar un click distanță.

Sistemele pentru acoperișuri includ diverse profile de tablă tip țiglă metalică, accesorii și sistemul de scurgere.

Sunt disponibile 6 modele de acoperișuri tip țiglă metalică și anume: Evoque, Romaiko, Ecotil, Grecata, T35 și T55. Grosimile disponibile variază între 0,4 mm la 0,6 mm, iar în funcție de tipul acoperirii se poate alege din următoarele finisaje: Lucios, Anticat, Mat structurat, Mat 3D, Brilliant, Shimoco sau Alu-Zinc. 

Țigla metalică este confecționată din materii prime de cea mai bună calitate, provenite de la furnizori de renume mondial din Uniunea Europeană din țări precum Belgia, Franța, Italia și Polonia. Aceasta are o durată de viață îndelungată, de circa 50 de ani. Are un aspect plăcut, este disponibilă într-o bogată paletă de culori, rezistă la intemperii, nu necesită cheltuieli de întreținere, are o greutate redusă și reprezintă o soluție convenabilă atât pentru construcțiile noi cât și pentru cele care au nevoie de renovare.

Calitatea și diversitatea ofertei de tablă tip țiglă metalică, dar și prețul de producător situează acest produs în topul preferințelor la nivel național.

Accesoriile pentru acoperiș marca Linda Ecotil sunt: bordură fronton, coamă rotundă, jgheab ascuns, opritor zăpadă, tăietor zăpadă, lambriu metalic, tablă lisa, coamă euro, dolie, glaf, pazie, sort, șuruburi autoforante, folie anticondens, panouri sandwich, ferestre de mansardă.

Sistemele de scurgere includ: cot, capac coamă, capac gheab, colier burlan, colțar jgheab, îmbinare jgheab, jgheab, burlan, cârlig aplicat, cârlig jgheab, racord jgheab burlan, ramificație burlan.

Comenzile care depășesc valoarea de 5000 lei se pot transporta gratuit în limita a 100 km de la punctul de lucru din Suceava (Plopeni) sau Botoșani (Hudum).

acoperisuri din tabla tip tigla metalica pentru case lemn rotund

Consultă oferta de produse și de oferte speciale din magazinul online www.lindashop.ro pentru a obține un acoperiș de înaltă calitate, estetic și peste așteptări.

Case pe structura din lemn

Firmă specializată în construcţii case din buşteni

LOG HOME este o firmă specializată în construcţii case din buşteni cu peste 20 de ani de experienţă relevantă în domeniu. De-a lungul anilor, casele noastre din lemn rotund s-au bucurat de un mare succes şi au fost apreciate de clienţi din România, Belgia, Franţa şi Italia.

Construcţiile din buşteni au apărut în ţările nordice, în mod special Canada. De aceea sistemul mai este cunoscut sub denumirea de case canadiene. În zone cu temperaturi foarte scăzute, eficienţa termică a lemnului masiv este un factor foarte important de luat în considerare.

Rapiditatea şi uşurinţa procesului constructiv precum şi aspectul deosebit au dus la popularizarea la nivel global a acestui tip de construcţie. Beneficiarii construcţiilor din buşteni nu au nimic să îşi reproşeze privind alegerea făcută.

Am construit locuinţe unifamiliale, cabane de vacanţă şi mai nou se observă o tendinţă spre lemnul rotund în domeniul pensiunilor/restaurant. Singurul dezavantaj îl reprezintă înălţimea maximă a construcţiei, care din anumite considerente constructive de siguranţă nu poate depăşi parter+1 nivel.

Dacă şi tu te gândeşti şi analizezi oportunitatea unei construcţii din buşteni de lemn rotund, LOG HOME este partenerul potrivit pentru a-ţi oferi tot sprijinul şi informaţiile de care ai nevoie.

Contactează-ne azi la telefon 0754 332 446

Recomandari

Adauga eleganta si confort dormitorului tau prin mobilierul din lemn masiv de stejar

Mobilierul pentru dormitor din lemn masiv de stejar este adesea artizanal si va fi intotdeauna un plus minunat pentru orice casa din lemn rotund. Acest tip de mobilier este realizat de obicei cu linii simple, care vor adauga o nota eleganta oricarei incaperi. Lemnul masiv de esenta tare este puternic si durabil iar daca nu este supus unor temperaturi extreme sau in locuri cu umiditate ridicata, acesta isi va pastra aspectul sau natural pentru multi ani.

Mobilierul din lemn de stejar are o granulatie naturala frumoasa, pastrand structura celulara a copacului, se va extinde si se va contracta usor pentru a se adapta la atmosfera din jurul acestuia.

Lemnul de stejar este un lemn foarte dur, cunoscut pentru rezistenta sa, precum si pentru rezistenta naturala la ciuperci si paraziti.

Lemnul masiv a fost folosit inca de sute de ani pentru a furniza locuintelor mobilier, iar mobila dormitor din lemn masiv a fost intotdeauna populara.

Fie ca esti in cautarea unui pat nou sau a unui dulap, sau fie ca iti doresti sa inlocuiesti tot mobilierul existent in dormitor, nu poti iesi rau atunci cand alegi mobilier din stejar. Daca vrei stil si frumusete, atunci de ce sa nu alegi o masa de toaleta solida cu o oglinda sculptatata?

Daca locuiesti intr-un apartament mic, atunci este posibil sa ai nevoie doar de unul sau de doua articole de mobilier pentru dormitor. Alege un pat din lemn masiv si o comoda, iar atunci cand te muti intr-o casa mai mare, poti usor sa adaugi un dulap din stejar sau alte piese de mobila care sa se potriveasca cu cele existente. Frumusetea mobilierului din lemn masiv o reprezinta calitatea sa atemporala si o sa iti placa sa detii aceste produse in casa ta pentru foarte multi ani.

Patul tau este probabil cel mai important element de mobilier pe care il vei cumpara, atata timp cat fiecare dintre noi petrece o mare parte din viata dormind. Un pat confortabil este o piesa esentiala de mobilier iar cadrele din lemn de stejar ofera cea mai buna baza pentru salteaua pe care o vei cumpara.

Indiferent daca stilul tau preferat este clasic sau modern, poti fi sigur ca un pat din stejar se va potrivi cu aproape orice stil de decor interior. Paturile din lemn masiv au o calitate atragatoare si de durata, care vor spori confortul, frumusetea si caldura oricarui dormitor.

Forta, frumusetea, durabilitatea, diversitatea mobilierului din lemn masiv de stejar reprezinta piatra de temelie a mobilierului din lemn de esenta tare. Pe www.ronexprod.ro gasesti o diversitate mare de piese de mobilier din lemn masiv.